MIKO 25+ Open 2014


Open middag jeugd 2014


Jaarafsluiting jeugd 2013


Rabo Clubkampioenschappen 2013


MIKO 25+ Open 2013


Jeugdclubkampioenschappen 2012


Jeugdtostitoernooi 2012


Style Hair Professionals 2012


Open dag jeugd 2012


Jeugdclubkampioenschappen 2011


Clubkampioenschappen 17+ 2011


Open dag jeugd 2011


Jeugdclubkampioenschappen 2010


Open dag jeugd 2010


Woensdagochtendgroep


Bingo jeugd


Jeugdclubkampioenschappen 2009

H. Gaasendam (Rabobank) met het bestuur
Rabobank hoofdsponsor


Clubkampioenschappen 17+ 2009


Open dag jeugd 2009


KNLTB Mini Tennistoernooi


Open dag jeugd 2008


Style Hair Professionals 2008
tennisbal 40 jarig jubileum van GKTC

Op 28 augustus werd het 40 jarig jubileum gevierd. Na het openingswoord van voorzitter Wiebe Hadderingh en burgemeester Eric van Oosterhout, deed ook Cor Weening, erelid en oud-voorzitter het woord. Hij vertelde onder andere over de historie van GKTC. Hierna was er een tennisclinic voor de jeugdleden en koffie met gebak voor de aanwezigen. Na de lunch werd er getennist of bijgepraat over vroeger en nu. Er werd een film gedraaid hoe het in 1976 allemaal was begonnen. Ter afsluiting een heerlijk buffet. We kunnen terug kijken op een geslaagd jubileum feest. Bekijk de foto's.

tennisbal Voorjaarscompetitie 2016

Dit jaar hebben drie teams mee gedaan met de competitie: een herenteam op zaterdag, een mixteam op zaterdag en een herenteam op maandag. De jeugd is nog niet genoeg vertegenwoordigd om een team te vormen, maar dit jaar hebben we een nieuwe jonge enthousiaste trainer, Stan Naaktgeboren, die daar volgend jaar verandering in gaat brengen.

Het herenteam van GKTC is dit jaar kampioen geworden in de maandag 3de klas heren dubbelcompetitie. Het team bestaande uit Eef van den Ham, Ben Verburg, Rob Loven, Folkert Mulder, Gerrit Meringa, Harm Klasens en Arend Giljam wisten niet 1 keer te verliezen zodat je vanzelf bovenaan eindigt. Heren van harte gefeliciteerd. De succesvolle competitie werd afgesloten met een heerlijke bbq. Foto...

tennisbal MIKO 25+ Lente Open 2016

Lees het verslag van het MIKO 25+ Lente Open 2016 en bekijk de foto's. De uitslagen en winnaars zijn na te lezen op www.toernooi.nl.

tennisbal Openingstoernooi

Op zondagmiddag 13 april 2014 werd het begin van het zomerseizoen ingeluid met een openingstoernooi. Lees het verslag en bekijk de foto.


tennisbal MIKO 25+ Open 2014

Het MIKO 25+ Open 2014 werd gespeeld van 24 t/m 30 maart. Ook dit jaar was de deelname weer uitstekend met 84 inschrijvers. Er waren veel fantastische wedstrijden te zien en er werd op het scherpst van de snede gestreden. Uitslagen en winnaars zijn na te lezen op www.toernooi.nl. Het weer was geweldig met in het weekend zelfs temperaturen van meer dan 20 graden. Vorig jaar lag er sneeuw op de banen, dan is dit een verademing. GKTC wil alle deelnemers en sponsoren van harte bedanken. Volgend jaar gaat GKTC weer voor een geweldig MIKO 25+ Open 2015.

tennisbal Open middag jeugd 2014

Op woensdagmiddag organiseerde tennisschool Koning een middag voor de jeugd. Onze trainer Raymond en Arend van de jeugdcommissie waren buiten aanwezig, Ben en Ab in de kantine om een ieder van wat lekkers te voorzien. Er waren in totaal 12 kinderen op af gekomen, waarvan twee op de fiets vanuit Drouwen. Arend heeft daar schooltennis gegeven op de basisschool samen met de sportcombi. Woensdag 26 maart is de basisschool in Gasselte aan de beurt.


tennisbal Jaarafsluiting jeugd 2013

Onder leiding van de trainer Raymond en twee stagiaires van de tennisopleiding KNLTB, Lisanne en Arend, heeft de jeugd van GKTC en Gasselternijveen het jaar afgesloten met diverse vormen van tennis en een hapje en een drankje. Lees meer....


tennisbal Clubkampioenschappen 2013

In twee periodes van een week zijn de Rabo Clubkampioenschappen 17+ 2013 gespeeld. De heren enkel, heren dubbel en het gemengd dubbel waren goed bezet. Vorig jaar schreven we "de dames enkel en dubbel waren helaas wat minder bezet, maar volgend jaar zal dit er heel anders uitzien volgens de dames". Helaas was dit een foute voorspelling, voor de dames enkel was er één inschrijving, Saskia Oort, en bij de dames dubbel ook, Ellie Pieters en Mieke Snijders. Hulde voor deze drie dames en volgend jaar zal het er vast anders uitzien.

De tweede week was het redelijk tennisweer, behalve de zaterdag, die viel letterlijk in het water. In het weekend van 13 tot en met 15 september waren de kwart-, halve en finalewedstrijden. Jammer dat er bij deze mooie wedstrijden niet meer publiek aanwezig is.

Het waren weer twee leuke weken en voor iedereen die dit jaar geen clubkampioen is geworden: "Volgend jaar heeft iedereen weer gelijke kansen, dus blijf trainen".

Alle uitslagen en winnaars zijn te zien via: www.toernooi.nl.


tennisbal Voorjaarscompetitie 2013

Dit voorjaar deden slechts 2 teams van GKTC mee aan de competitie. Wij hopen dat de resultaten van beide teams er toe bijdragen dat we voor de volgende competities meer teams in kunnen schrijven. Het Gemengd Dubbel 17+ team wist een prima 3e plaats te behalen. Zij speelden voor het eerst in de 2e klasse na vorig jaar kampioen in de 3e klasse te zijn geworden. Ook dit jaar kunnen we weer een kampioenschap vieren. Het Heren 35+ team is kampioen geworden in de 5e klasse. De heren wisten maar liefst 32 van de 42 wedstrijden te winnen. Heren: hartelijk gefeliciteerd namens de hele vereniging. Op de foto het winnende team.


tennisbal MIKO 25+ Open 2013

Van 25 tot en met 30 maart werd het jaarlijkse 25+ toernooi op de tennisbanen van GKTC in Gasselte gespeeld, dit jaar met als nieuwe hoofdsponsor MIKO Koffie uit Gieten. Klik hier voor het verslag van het toernooi. De foto's zie je links in de diapresentatie. De uitslagen kun je nog eens nalezen op www.toernooi.nl.


tennisbal Jeugdclubkampioenschappen GKTC 2012

De jeugd clubkampioenschappen zijn gespeeld op zaterdag 22 september, er waren 19 deelnemers. Het weer was ons goed gezind en de jeugd speelde met grote inzet. Tussen de wedstrijden door kon de jeugd genieten van gezonde fruithapjes. Zie de diavoorstelling links voor een impressie van de dag.

De clubkampioenen van 2012 zijn:
Mini: Isabel Bulthuis
Midi 1: Sander Wekema
Midi 2: Carmen Pols
Groot veld t/m 12: Emma Paul
Groot veld t/m 16: Inge Wilms


tennisbal RABO Clubkampioenschappen 17+ 2012

In twee periodes van een week zijn de clubkampioenschappen gespeeld. De heren enkel (twee categorieën), heren dubbel en het gemengd dubbel waren goed bezet. De dames enkel en dubbel helaas wat minder, maar volgend jaar zal dit er heel anders uitzien volgens "de dames". De tweede week was het prachtig tennisweer en konden alle partijen normaal gespeeld worden. In het weekend van 14 tot en met 16 september waren de kwart-, halve en finalewedstrijden. Zondag werden de finales gespeeld onder het toeziend van behoorlijk wat toeschouwers. Zoals intussen traditie werden de clubkampioenschappen afgesloten met een goed verzorgde barbecue. Het waren weer twee leuke weken en voor iedereen die dit jaar geen clubkampioen is geworden: "volgend jaar heeft iedereen weer gelijke kansen, dus blijf trainen". Alle uitslagen en winnaars zijn te zien via www.toernooi.nl.


tennisbal Jeugd-tennis-tosti-toernooi 2012

15 juli, tostitoernooi, uitgerekend deze dag is het droog! Onder leiding van Janhans Picek hebben 19 kinderen deelgenomen aan de verschillende tennis activiteiten. Na de gezamenlijke warming-up werd er door zowel de jongste als de oudste jeugd samen gespeeld. Het spel rond de wereld kon natuurlijk niet ontbreken. Tussendoor hebben de kinderen heerlijk gegeten van de tosti’s. Als afsluiting werd er samen met de ouders een estafette gedaan.


tennisbal Style Hair Professionals 25+ Open 2012

Van 26 maart tot en met 1 april werd voor de 6e keer het Style Hair Professionals 25+ Open gespeeld op de tennisbanen van GKTC in Gasselte. Met iets minder deelnemers (veelal blessures) dan in voorgaande jaren, werden er veel spannende partijen gespeeld in de categorieën Gemengd Dubbel 6 en 7, Dames Dubbel 6 en 7 en Heren Dubbel 6 en 7. De deelnemers kwamen van alle verenigingen uit de regio zoals Nieuw-Buinen, Stadskanaal, Musselkanaal, Veendam, Muntendam Onstwedde, Borger, Westerbork, Gasselternijveen en natuurlijk Gasselte.

Het weer was gedurende de week prima. De eerste paar dagen was het prachtig, 's avonds koelde het flink af. Gelukkig bleef het droog en konden de toeschouwers vanuit een verwarmde tent alle wedstrijden volgen. Alle wedstrijden verliepen zeer sportief en dat is ook een kenmerk van dit toernooi. Van maandagavond tot en met zaterdag werden de poulewedstrijden gespeeld. Op zondagmorgen begonnen de halve finale en 's middags de finales. Hier en daar waren er verrassende uitslagen, ook waren er weer en aantal vertrouwde namen onder de prijswinnaars. Kijk voor de winnaars op www.toernooi.nl.


tennisbal Open dag jeugd 2012

Woensdagmiddag 21 maart kon de basisschool jeugd uit Gasselte en omstreken weer kennis maken met het tennisspel. Onder een stralende voorjaarszon deden ongeveer 30 kinderen mee aan de activiteiten op de baan. De nieuwe tennistrainer, JanHans Picek, wist de schooljeugd gedurende twee uur prima te vermaken. Hij had een groot aantal rackets en ballen meegenomen zodat alle kinderen ook echt een balletje konden slaan. In de pauze lieten de kinderen zich de ranja en chips goed smaken. Ook de kinderen die normaal op de woensdagmiddag les hebben deden mee.


tennisbal Rabobank Jeugdclubkampioenschappen 2011

Op 23 september werden de laatste wedstrijden van de jeugdclubkampioenschappen gespeeld. 's Morgens waren de jongste jeugdleden aan de beurt. De mini's speelden wedstrijdjes van 10 en de midi's van 20 minuten. De ouders begeleidden de kinderen bij het tellen. Bij de mini's werd Xander Wekema nummer 1. Annabel Paul werd tweede. De derde plaats ging naar Ina Roetman. Jasmijn Janssens, Veerle Woppenkamp en Nander Sanders verdeelden plaats 4, 5, en 6. Bij de midi's is Carmen Pols als eerste geëindigd. Anna Janssens werd tweede, Marit Eling derde en Vera Roetman behaalde de vierde plaats.

's Middags werden de laatste wedstrijden op groot veld gespeeld. Bij de oudste jeugd ging het om twee gewonnen sets. Het was een spannende strijd. Een aantal wedstrijden moest in drie sets beslist worden. Bij de meisjes tot 12 jaar is Emma Paul eerste geworden. Margot vd Helm werd tweede, Indi Schut derde en Maaike Hilbrands vierde. Esmee Mensingh kon vanwege een gebroken arm niet meedoen maar heeft wel een speciale medaille verdiend voor haar support. Lieke Habing werd eerste bij de meisjes vanaf twaalf jaar. Inge Wilms werd tweede, Linda Haandrikman derde en Mandy Pepping eindigde op de vierde plaats. Bij de jongens is Tijmen ten Cate nummer één geworden, Peter de Vries werd tweede en Boy Pols behaalde de derde plaats.

Dankzij het sponsorgeld van de Rabobank konden er leuke prijzen gekocht worden en zijn alle kinderen met een fijn gevoel naar huis gegaan. Het was prachtig tennisweer en de toeschouwers hebben vanaf het terras van leuke en spannende wedstrijden kunnen genieten.


tennisbal Style Hair Professionals 25+ Open 2011

Vorige week is op de drie kunstgrasbanen van GKTC ons jaarlijkse open tennistoernooi gespeeld. Vanaf maandag 28 maart 6 uur 's avonds was het elke avond raak, en werd er in verhitte strijd om de overwinning en de daaraan verbonden eeuwige roem gevochten. Dikwijls tot in de kleine uurtjes, gelukkig zijn er nieuwe lampen geplaatst in de baanverlichting. Dit jaar waren de weergoden ons gunstig gezind, geen sneeuw- of hagelbuien, geen slagregens, hoogstens een buitje: op enig moment hebben we een uurtje moeten wachten en overtollig water wegwerken, verder was het misschien een beetje koud, maar prima tennisweer. Met een totaal van meer dan 80 deelnemers in ca. 100 koppels was het deelnemersveld groot genoeg om tot een spannende indeling te komen.

De organiserende TC had z'n zaakje zodanig op orde dat bondsgedelegeerde Erik Brands tijdens z'n bezoek liet blijken alle vertrouwen te hebben in een goede afloop en zich snel weer tevreden naar huis begaf. Mede dank zij de uitstekende organisatie en de strakke leiding die onopvallend alles in goede banen leidde hebben alle spelers weer met veel plezier hun wedstrijden afgewerkt. In de kantine was er ook een opvallende wijziging zichtbaar, namelijk een nieuwe kantinecommissie die zich op uitstekende wijze kweet van haar taak. (alhoewel vele vaste factoren door de week heen acte de présence bleven geven) Ook was het een pre dat er dit jaar 'ramen' in de tent waren aangebracht zodanig dat je vanuit de kantine niet meer tegen een blinde muur zat aan te kijken maar een beetje contact kon hebben met het speelveld. De winnaars in de diverse categorieën zijn te vinden op www.toernooi.nl.

Als apotheose was er ook deze keer weer na de finales op zondagmiddag een live optreden van ons huisorkest 3XN'X, die zich onder de bezielende leiding van Dick kweten van de taak het publiek in de tent op te zwepen tot swingen op hoog niveau. Na een korte pauze voor het uitreiken van de prijzen, toespraken, huldekussen en het bedanken van alle medewerkers c.q. vrijwilligers ging het feestje door tot een uur of acht, het was een genoeglijke maar vermoeiende week geweest.


tennisbal Open dag jeugd 2011

Op 23 maart 2011 was er weer een open dag voor alle kinderen in het dorp die graag willen tennissen. De dag begon goed met een stralende zon, de spelletjes werden neergezet door de trainer. Om 13:15 uur was het de bedoeling om de jeugd een leuke dag te bezorgen tot 15:15 uur, maar om 13:05 uur waren er alleen nog maar twee kinderen van de club zelf. Gelukkig kwamen er vijf minuten later in een keer heel veel kinderen binnen. De aantallen waren: 17 kinderen van de club en 16 nieuwe kinderen. De kinderen hebben de spelletjes met veel plezier doorlopen. In de tussentijd had de jeugdcommissie snoep en ranja neergezet voor de kinderen. Het was een geslaagde dag en we hopen dat de meeste kinderen ook echt lid worden van GKTC.


tennisbal Rabobank Jeugdclubkampioenschappen 2010

Ook dit jaar werd er gestreden voor de titel Jeugd Clubkampioen van GKTC. De wedstrijden voorafgaand aan de finale dag konden onder goede weersomstandigheden gespeeld worden. Op de finale dag moest eerst een hoeveelheid hemelwater van de banen verwijderd worden voordat er gespeeld kon worden. Gelukkig bleef het de rest van de dag droog. De supporters hebben leuke en spannende wedstrijden kunnen zien. De uitslagen:

MINI's:
1. Nick Spoor
2. Carmen Pols
3. Marit Eling
4. Isabel Gebben
4. Anna Janssens

MEISJES TOT 12 JAAR:
1. Emma Paul
2. Mandy Pepping
3. Nienke Schulting
4. Esmee Mensing
5. Margot vd Helm

JONGENS TOT 12 JAAR:
1. Peter de Vries
2. Tijmen ten Cate
3. Thom vd Blij
4. Boy Pols

MEISJES VANAF 12 JAAR:
1. Inge Wilms
2. Lieke Habing
3. Linda Haandrikman

JONGENS VANAF 12 JAAR:
1. Maurice Koets
2. Stef Almoes
2. Robert Schuitema
4. Demian Slootstra


tennisbal Rabobank Clubkampioenschappen 17+ 2010

In twee periodes van een week zijn de clubkampioenschappen voor senioren gespeeld. Alle categorieën waren goed bezet: dames enkel, dames dubbel, heren enkel, heren dubbel en gemengd dubbel. In het weekend van 3 tot en met 5 september waren de kwart-, halve en finalewedstrijden. Dit jaar werd duidelijk dat de jongere leden er aan komen in Gasselte. De winst ging dit jaar nog naar de gevestigde orde, maar dat zal niet lang meer duren. Er moest hard voor gewerkt worden door de oudere leden om dit jaar nog clubkampioen te worden. Dat is dan ook bijna in alle categorieën gelukt. Alleen in de dames enkel heeft de jeugd al gewonnen. Voor spelers, organisatie en sponsors was het geweldig dat het publiek in grote getale aanwezig was. Alle avonden, maar vooral in het finaleweekend, was het erg druk. De prijsuitreiking werd gedaan door mevrouw Dineke Boxem van Rabobank Noord-Drenthe en voorzitter Gerrit Meringa van GKTC.

De winnaars van 2010 zijn:
Dames enkel: Lianne de Jonge
Dames dubbel: Saskia Oort, Lianne de Jonge
Gemengd dubbel: Janka Koets, Tiebinus Koets
Heren enkel: Tiebinus Koets
Heren dubbel: Wiebe Hadderingh, Bertus Tiems

De uitslagen zijn te zien via www.toernooi.nl.


tennisbal Open dag jeugd 2010

De open dag voor de jeugd op 7 april 2010 werd dit jaar door ruim 30 kinderen bezocht. Meester Michael had acht verschillende stations uitgezet waar de kinderen, onder prachtige weersomstandigheden, hun balvaardigheid konden oefenen. Tijdens de pauze konden ze, onder het genot van een glaasje ranja en wat lekkers, even uitrusten waarna ze vol goede zin weer verder gingen met het circuit. Een aantal ouders werden zelf ook enthousiast en op het zonnige terras werden dan ook plannen gemaakt om met een groepje op les te gaan. Tot ziens op de tennisbaan!


tennisbal Style Hair Professionals Open 2010

Afgelopen week is in Gasselte het jaarlijkse open tennistoernooi van GKTC gespeeld en we menen te mogen zeggen dat het een groot succes is geworden. In het begin van de week waren de avonden nog koud, maar dank zij de terraskachels in de grote tent konden de toeschouwers toch de verrichtingen van de spelers van nabij volgen.

Verder bleef het gelukkig (bijna) de hele tijd droog zodat we geen dweilpauzes hoefden in te lassen, we bleven goed op schema zodat (bijna) iedereen op tijd naar bed kon. Het resultaat van dit alles kun je vinden op www.toernooi.nl.

Aansluitend aan de finales op zondagmiddag was er een optreden van de bekende Gieter formatie 3XN'X, onderbroken door de prijsuitreiking en bedankjes aan vrijwilligers en sponsors. Na deze onderbreking barstte het feest in volle hevigheid los, het was heeeeel gezellig. Zoals eerder opgemerkt, een groot succes en we hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen op ons sportcomplex, als speler en/of toeschouwer.


tennisbal Verslag van Mandy Pepping

hoi ik ben mandy pepping

Ik heb zondag 7 februari 2010 meegedaan aan een tenniswedstrijd in coevorden, dat was mini en het was reuze gezellig. Er deden 4 kinderen uit gasselte mee. Ik ben op de vierde plaats terecht gekomen. Ik heb 2 wedstrijdjes gewonnen en 3 verloren totaal moesten we 5 wedstrijdjes spelen. Het waren allemaal enkele partijtjes. Ik heb nog wel een leuke medaille gekregen. Tevens wil ik iedereen bedanken voor de fijne dag.
groetjes mandy pepping


tennisbal Dames woensdagochtendgroep gaan gewoon door!

De dames die altijd op woensdagochtend tennissen kunnen door de sneeuw niet op de baan terecht. Ze zijn dus maar gaan langlaufen. Heel dapper en een goede training voor het komende tennisseizoen! Inmiddels zijn er al diverse tochten gemaakt door de bossen van Gasselte. Als het weer zo blijft dan zullen er ongetwijfeld nog meer tochten volgen.


tennisbal Bingo voor de jeugd

Ook dit jaar werd er weer een bingomiddag voor de jeugd van GKTC georganiseerd. Er waren 19 kinderen aanwezig toen meester Michael de ballen liet rollen. Onder het genot van ranja, rolletjes met slagroom en oliebollen werden de nummers weggestreept.

Een paar kinderen gingen met dubbele prijzen naar huis. Iedereen die geen prijs gewonnen had mocht nog een troostprijsje uitzoeken. Na afloop kon iedereen onder het genot van een ijsje de sneeuw weer in. Aan de reacties van de kinderen te horen was het een geslaagde middag en zeker weer voor herhaling vatbaar.


tennisbal Celine ontvangt de P.D. de la Saussaye Briët Astro beker

Op maandag 9 november 2009 vond in Beilen de districtsledenvergadering van de KNLTB afdeling Drenthe plaats. Uit handen van districtsvoorzitter, dhr. Venema en de voorzitter van de BJO, dhr. Room, ontving GKTC-lid Celine Koets de P.D. de la Saussaye Briët Astro beker. Deze beker wordt sinds 1971 uitgereikt aan tennissers uit het district Drenthe, die opvallen door inzet, gedrag en prestaties.


tennisbal Rabobank Jeugdclubkampioenschappen 2009

Van 23 t/m 26 september zijn de jeugdclubkampioenschappen gehouden. De weersomstandigheden waren uitstekend en de kinderen werden door supporters flink aangemoedigd.

Er werd gespeeld om verschillende titels per categorie. De resultaten waren als volgt:
MINI's
1e Emma Paul
2e Merville Vloo
3e Nienke Schulting
4e Margot v.d. Helm
5e Indi Schut
6e Carmen Pols
MEISJES T/M 12 JAAR
1e Maureen Schuiling
2e Inge Wilms
3e Romy Braams
4e Sanne Ottens
5e Linda Scheper
6e Mandy Pepping
JONGENS T/M 12 JAAR
1e Demian Slootstra
2e Janik Langen
3e Tijmen ten Cate
4e Laurens Dijkman
JONGENS 12 JAAR EN OUDER
1e Maurice Koets
2e Leon Kaptein
3e Stef Almoes
4e Robert Schuitema
5e Paul de Vries


tennisbal Rabobank nieuwe hoofdsponsor

Afgelopen week werden de handtekeningen gezet onder het sponsorcontract dat de Rabobank Noord-Drenthe en de tennisvereniging GKTC met elkaar zijn overeen gekomen.

De komende drie jaar zal de Rabobank Noord-Drenthe als hoofdsponsor van de vereniging gaan fungeren. Tevens ontvangt de vereniging een forse bijdrage uit het coöperatiefonds van de bank voor het vervangen van het dak van de kantine.

Onder toeziend oog van vele leden is de overeenkomst voltrokken. Op bijgaande foto ziet u de vermelding van het sponsorschap.


tennisbal District Drenthe Jeugdkampioenschappen 2009

Opnieuw deden er weer enkele kinderen van onze club mee aan de District Jeugd Kampioenschappen (DJK) in Drenthe. Deze kampioenschappen werden gespeeld in de week van 18 t/m 22 mei. De voorronden vonden plaats op verschillende tennisparken in Drenthe en de finaledag werd gehouden op de tennisbanen van Hertenkamp in Assen.

Maurice Koets is in de categorie jongensenkel t/m 14 jaar gestrand in de kwart finale, daarnaast is het 2 speelsters weer gelukt om de finaledag te bereiken en te strijden voor de felbegeerde titels.

Uiteindelijk heeft de 11-jarige Celine Koets de 1e plaats behaald en daarmee de Drentse titel in de categorie meisjesenkel t/m 12 jaar. De 13-jarige Eline van Boven behaalde in de categorie meisjesenkel t/m 14 jaar een 3e plaats. Voor beide een uitstekende prestatie en natuurlijk van harte gefeliciteerd!!!!


tennisbal Open dag jeugd 2009

Voor de jeugd uit Gasselte en omstreken werd ook dit jaar weer een open dag georganiseerd. Na op de eerst geplande dag weggeregend te zijn, konden we het op 1 april weer proberen. Het weer was goed en de aanwezige ouders hebben op het terras kunnen genieten van de activiteiten van hun kinderen.

In totaal hebben ruim 20 kinderen, waaronder onze eigen jeugd, deelgenomen aan de verschillende spelletjes die door meester Michael bedacht waren. Op het laatst werd Koning en Koninginnetje gespeeld. Dit blijft toch een topper voor de jeugd. Een aantal kinderen was zo enthousiast dat ze zich voor de proeflessen hebben opgegeven. TOT ZIENS op de tennisbaan.


tennisbal Style Hair Professionals 25+ Open 2009

Gasselte kan weer terugkijken op een geslaagd evenement, afgelopen week is op de banen van GKTC ons jaarlijkse open tennistoernooi gespeeld en met succes afgesloten. Vanaf maandag werd er 's avonds gespeeld, tot en met woensdag konden alle wedstrijden worden uitgespeeld. Donderdag gooide Pluvius het programma definitief in duigen, van de 12 geplande wedstrijden zijn er maar twee gespeeld. Met het nodige kunst- en vliegwerk hebben we het programma weer op de rails weten te krijgen, vrijdag is er ook overdag gespeeld. Door enkele afmeldingen, hoe jammer ook, kwam er ook weer ruimte in het schema.

Zaterdag begon met aanvankelijk lichte motregen, in de loop van de dag begon het steeds harder te regenen. Op de buienradar zag je steeds weer aanvoer van nieuwe regenbuien, er leek geen einde te komen aan deze ellende. Dus werd er hard gewerkt om de plassen van de banen te verwijderen, vrijwilligers en onderhoudscommissie verdienen een pluim voor hun inzet. Uiteindelijk werd het rond vijven droog en konden we full speed door met het programma. Intussen kon het publiek droog blijven in de op het terras opgezette tent, dankzij terrasheaters was het daar goed toeven. In de kantine was ook een gezellige drukte, alle lof voor de kantinecommissie en hun secondanten voor de aangeboden versnaperingen.

Zondag was het eindelijk goed weer, veel toeschouwers hebben kunnen genieten van spannende finales, voor de uitslagen verwijzen we naar www.toernooi.nl. In de tent was intussen 3XN'X begonnen met het opstellen van hun apparatuur, en begonnen op beheerste wijze te spelen en zingen. Eerst moesten nog de winnaars in de bloemen worden gezet, zoenen en enveloppen uitgedeeld, alle vrijwilligers bedankt, maar daarna barste in alle hevigheid een feest los in de tent dat nog lang in het collectieve geheugen van de tennisnatie zal blijven rondspoken; het zal moeilijk zijn dit volgend jaar te overtreffen. Hoewel we het zeker gaan proberen. Dus in 2010, doe mee of kom in ieder geval kijken en meegenieten!


tennisbal KNLTB Mini Tennistoernooi op 23 mei 2008

Op vrijdag 23 mei werd in Gasselte weer het jaarlijkse KNLTB Mini Toernooi voor kinderen van 7 t/m 10 jaar georganiseerd door de jeugdcommissie en met medewerking van de KNLTB. De weersomstandigheden waren uitstekend en het was dan ook gezellig druk op en rond de tennisbanen van GKTC. Er deden in totaal 30 kinderen mee uit verschillende dorpen: Borger, Dalen, Emmen, Schoonoord, Hoogeveen, Zuidlaren, Gieten en natuurlijk Gasselte. Uit Gasselte deden er 12 kinderen mee, waarvan zelfs enkele kinderen die nog maar pas op les zitten. Er waren in totaal 5 poules die op leeftijd waren ingedeeld, per poule werd er fanatiek gestreden om de mooie prijzen. Gelukkig waren er ook weer verschillende ouders die hebben geholpen met het tellen van de vele wedstrijdjes. Hartelijk dank hiervoor.
Uiteindelijk is iedereen trots met de behaalde prijzen en een leuk presentje weer huiswaarts gekeerd. Het was een gezellig en succesvol toernooi. Natuurlijk hopen we iedereen ook weer te mogen verwelkomen bij onze volgende activiteiten. Ben je een inschrijfformulier kwijt of is er iets niet duidelijk, trek gerust aan de bel bij iemand van de jeugdcommissie.


tennisbal Open dag jeugd 2008

Vooraf waren er weer folders uitgedeeld en opgehangen om zo onze open dag te promoten. Natuurlijk is het dan weer afwachten hoeveel kinderen er op deze middag komen. Na een regenachtige ochtend was het 's middags gelukkig droog. Om 14.30 gingen we van start. Michael, de trainer, stelde zich voor en gaf vervolgens uitleg over alle spelletjes en balvaardigheidoefeningen. Door iedereen werd er fanatiek gespeeld. Ook de jeugdleden, die gebruikelijk les hadden gedurende de open dag, konden deelnemen aan de aangeboden activiteiten.

Er waren ongeveer 15 nieuwe kinderen van verschillende leeftijden, die kennis kwamen maken met tennis. We hebben enthousiaste berichten opgevangen en we hopen dan ook dat veel kinderen les komen nemen. Iedereen heeft een informatieblad en een inschrijfformulier meegekregen, zodat ze weten wat er allemaal op en rond de tennisbaan gebeurt. Dus graag tot ziens!!!! Indien er veel nieuwe aanmeldingen binnenkomen zal de jeugdcommissie samen de trainer de trainingsgroepen onder de loep nemen en waar nodig aanpassingen doorvoeren. Uiteraard zullen de jeugdleden hierover vervolgens worden ge?ormeerd.


tennisbal Style Hair Professionals 25+ Open 2008

In de week na Pasen was ons jaarlijkse open tennistoernooi. De eerste dag, dinsdag leek het er eerst op dat Gemeentewerken met zwaar materieel ingeschakeld zou moeten worden op de Hoogte der Heide om de banen sneeuwvrij te maken. Gelukkig zorgde een lekker zonnetje en een verhoging van temperatuur overdag er voor dat onze zorgen verdwenen als??? Ja. Toen het om half zes nog eens begon te sneeuwen en de hele baan weer wit werd, dachten we opnieuw dat het programma spaak zou lopen, maar om zes uur werd er gewoon aangevangen met de eerste wedstrijden.

De rest van de week waren de weergoden ons relatief gunstig gestemd, weinig neerslag en wind, een mooi zonnetje zaterdag. Zondag begon ook goed, maar tijdens de halve finales kreeg de buienradar gelijk, heftige regen was ons deel. Supporters lieten zich hierdoor niet ontmoedigen maar bleven, grotendeels gewapend met een paraplu, op hun post. Ook tijdens en na de finales is het eigenlijk niet meer droog geworden, maar toch is er doorgespeeld. Wij spreken hier respect uit voor de volharding van de deelnemers, waarvan sommige drie wedstrijden in de regen hebben moeten spelen (en het trouwens niet nalieten er driesetters van te maken). Het programma werd deels nog even gestaakt om plassen op baan 2 en 3 te elimineren, op baan 1 werd intussen gewoon doorgespeeld!

Overigens waren de banen goed bespeelbaar en elke dag prima geprepareerd. De hele week was het in het clubhuis goed toeven en waren de hapjes die rondgedeeld werden zeer in trek bij het publiek, dat weer in grote getale naar de wedstrijden is komen kijken. Ook gehaktballen en tosti's werden in ruime mate afgenomen, de kantinecommissie had zeker eer van haar (vele) werk. De toernooileiding had zich in de hoek verschanst achter een indrukwekkende batterij computers, het actuele verloop van het toernooi en uitslagen werden op een monitor weergegeven en ook regelmatig ververst op het internet, waar deze informatie voor iedereen inzichtelijk is gemaakt op www.toernooi.nl. Voor de uitslagen willen wij hier dan ook verwijzen naar deze pagina, daar kan de ook rest van de informatie over het toernooi worden gevonden.

Onze veurzitter en zijn lieftallige assistente reikten aan het begin van de avond felicitaties, bloemen, enveloppen en zoenen uit aan de winnaars, bedankten iedereen en riepen op volgend jaar gewoon weer terug te komen. Wij willen hier onze dank uitspreken aan commissieleden en andere vrijwilligers die er samen weer een geslaagd toernooi van hebben weten te maken, speciale dank aan de bondsgedelegeerde dhr. Takens voor de begeleiding bij het uitvoeren van het programma. Natuurlijk moeten we niet vergeten onze waardering te uiten voor onze sponsoren die het ons mogelijk maken extra flair aan het toernooi te geven door kosten van bijv. ballen en andere hapjes op zich te nemen, en het prijzengeld een beetje aantrekkelijker te maken. Tenslotte een driewerf "Hulde" aan alle spelers die er een sportieve en spannende week van hebben gemaakt. We hopen iedereen volgen jaar weer te mogen ontvangen voor editie 2009 van het steilhaartoernooi.


Kind-ouder toernooi 2007


Jeugd Slagharen 2007


Clubkampioenschappen jeugd 2006


Open dag jeugd 2006


Diverse foto's